Ovatko Netflix Suositukset Leffailtaan Tarpeen?

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 09 Jul 2021

Ovatko Netflix Suositukset Leffailtaan Tarpeen?

Kun pohdiskellaan mikä olisi illan ohjelma, voi Netflix original -lista tulla tarpeeseen. Ohjelmia, joita et takuulla löydä muualta. Netflix suositukset tulevat sen mukaan, mitä olet aiemmin katsonut ja tykännyt valikoimista. Se siis opettelee mieltymyksiäsi, joiden pohjalta tarjoaa lisää katsottavaa. Mutta ei kannata kuvitella, että siinä on kaikki mitä etusivulla tarjoillaan. Varsinkin, jos katsojina on porukka ihmisiä, voi olla hyvä suunnistaa etsimään ohjelmaa vaikka kategorian perusteella.

Netflix suositukset siis toimivat hyvänä apuna, mutta eivät tarjoile kaikkea, mitä voisi olla. Eivätkä ne voisikaan, valikoimat ovat niin suuret, että on hyväkin palastella suosituksia osiin. Suosituksiin napataan mukaan myös sellaisia, mitkä ovat olleet muiden katsojien suosiossa.

Netflixiä vaiko leffateatteriin?

Nykyäänkin Suomen elokuvateatterit ovat panostaneet mukavuuteen ja laatuun, joten elokuvateatteriin on kiva mennä. Äänimaailma on täysin erilainen kuin kotona ja ilmapiiri muutenkin kihelmöivä. Siellä ehkä tulee keskityttyäkin juuri oleelliseen, kun kotona häiriötekijöitä saattaa olla esillä.

Vaikka Netflix suositukset ovatkin mainioita, ne eivät pidä sisällään niitä aivan uusimpia elokuvia, jotka taas leffateatterissa näkee heti niiden ilmestyttyä Suomen markkinoille. On siis hyvinkin pitkälti makuasia ja tilanteesta kiinni kumpi ratkaisu on toimivampi, jäädäkö kotiin vai lähteäkö leffaan. Täytyy sanoa, että on arvostettava valintojen mahdollisuutta.

Netflixin suosittuja ohjelmia

Usein samat ohjelmat miellyttävät monia ihmisiä, jolloin joku elokuva tai sarja nousee suurempaan suosioon kuin muut. Tässä esimerkiksi muutama suosittu Netflix original.

• Orange is the new black -vankilasarja
• Mindhunter kertoo sarjamurhaajista ja BAU-yksikön perustamisesta FBI:hin.
• Grace and Frankie -elämänmyönteinen komediasarja

Kunnioitettava näyttelijäkaarti

Netflix original elokuvat ja sarjat ovat onnistuneet keräämään todella kunnioitettavan kaartin tunnettuja näyttelijöitä joukkoonsa. Dexteristä tuttu Michael C. Hall nähdään minisarjassa Safe, Jennifer Garner elokuvassa Kyllä-päivä, Laura Prepon sarjassa Orange is the new black ja lukemattomat muut suosikit. Tilaa annetaan kuitenkin myös uusille nimille.

Netflix original nostaa uusia näyttelijöitä esille sekä houkuttelee katsojia loistavilla juonilla ja tutuilla näyttelijöillä. Valikoima alkaa olemaan melko suuri ja koska Netflixin levikki on maailmanlaajuinen, on näillä ohjelmilla myös hyvin paljon näkyvyyttä. Tämä onkin varmasti uusi suunta, johon muutkin suoratoistopalvelut ovat jo lähteneet pyrkimään. Elisa viihteen Aitiossa on myös nähty alkuperäissarjoja, joita ei muualla päästä katselemaan.