Oulu Elokuvateatterit Ovat Vaihtoehto Elokuvan Vuokraamiselle

post thumb
kirjoittanut Hemron/ 27 May 2022

Oulu Elokuvateatterit Ovat Vaihtoehto Elokuvan Vuokraamiselle

Kaikki tietävät, että elokuvateattereissa on aivan eri tunnelma kuin kotona vuokraelokuvaa katsoessa. Elokuvaa saa elokuvateattereissa katsoa suurelta näytöltä ja äänimaailma on aivan omaa luokkaansa kodin äänentoistoon verrattuna. Elokuvissa kannattaakin käydä silloin tällöin, sillä ne tarjoavat arkea piristävän elokuvakokemuksen. Oulu elokuvateatterit ovat loistava vaihtoehto rentouttavaan elokuvakokemukseen Oulun seudulla asuville. Lue, millaisia nämä elokuvateatterit ovat ja mitä ne tarjoavat!

Millaisia ovat Oulu elokuvateatterit?

Oulusta löytyy useampi elokuvateatteri, joten elokuvien ystävillä riittää valinnanvaraa elokuvateatterin sijainnin ja ohjelman suhteen. Elokuvateatteri Oulu Plaza sijaitsee Vanhatullin kaupunginosassa ja tarjoaa päivittäin monipuolisesti näytöksiä, kuten muutkin Finnkinon elokuvateatterit. Tuiran kaupunginosassa taas sijaitsee Star-elokuvateatteri ja Pokkisen kaupunginosassa sijaitsee Elokuvateatteri Studio. Nämä elokuvateatterit tarjoavat loistavaa viihdettä, uusimpia elokuvia ja muun muassa naposteltavaa elokuvien katselun oheen.

Esimerkiksi elokuvateatteri Studiossa voi nauttia monipuolisesta elokuvaohjelmasta lähes joka ilta. Kotoisa elokuvateatteri sijaitsee Kulttuuritalo Valveen 2. kerroksessa, johon pääsee portaiden lisäksi myös hissillä. Elokuvateatteri tarjoaa 45 paikkaa, tyylikkään salin ja historialliset puitteet Komeassa rakennuksessa. Elokuvateatterin ohjelmisto löytyy Oulun elokuvakeskuksen sivulta. Studion voi myös varata halutessaan seminaari-, kokous- tai elokuvakäyttöön.

Elokuvateatteri Oulu Plaza tarjoaa monipuolisen ohjelman

Kaikki Oulu elokuvateatterit tarjoavat melko monipuolisen ohjelman, mutta Finnkino-ketjun Plaza on erityisen monipuolinen ja suuri elokuvateatteri. Se nimittäin tarjoaa kahdeksan salia ja yhteensä peräti 1 156 istumapaikkaa. Se tarkoittaa, että elokuvateatterissa on päivittäin useita esityksiä ja siten ohjelmakin on hyvin monipuolinen. Omaan suosikkinäytökseen onkin varmasti paljon aikoja tarjolla. Elokuvateatterilla on myös loistava sijainti kaupungin ytimessä.

Muut Oulu elokuvateatterit eivät ole yhtä suuria kuin Plaza. Tämä elokuvateatteri tarjoaa niin normaaleja näytöksiä kuin myös Event cinema –näytöksiä. Sen aulassa voi myös ihailla entisessä Finnkino Riossa käytettyä filmiprojektorirouva Victoria X:ää, joka on vuosimallia 1955. Plazalla on myös ylellinen LUXE-sali, jossa mukavuus on huippuluokkaa kallistuvien, muhkeiden nojatuolien sekä niiden sivupöytien ansiosta.

Elokuvateatteri Star on perheyritys

Perheyrityksenä toimiva Star on ainoa Oulun kaupallinen elokuvateatteri, jota Finnkino ei omista. Star-elokuvateatterissa pyörii kerrallaan 12–25 elokuvaa ja tiloissa on viisi salia sekä 353 asiakaspaikkaa. Yhdestä saleista tuli vuonna 2016 Oulun ensimmäinen ja Suomen toinen Dolby Atmos -sali. Monipuolinen Star tarjoaa takuulla katseltavaa lähes jokaiselle. Mikäli mieluista katseltavaa ei juuri sillä hetkellä löydy, kannattaa katsoa muiden elokuvateattereiden tarjonta tai vaikkapa lukea mitä ovat Zimpler-kasinot ja vaihtaa elokuvat hetkeksi peleihin.

Starin näytökset löytyvät elokuvateatterin omalta sivustolta samoin kuin Plaza Oulun tulevat näytökset Finnkinon omalta sivustolta. Elokuvateatteri Studion tulevat näytökset taas löytyvät Oulun elokuvakeskuksen sivuilta. Ohjelmistoja kannattaa tarkastella säännöllisesti, sillä ne tietenkin muuttuvat ajoittain uusien elokuvien tullessa Suomenkin markkinoille. Näet elokuvateattereissa uutuudet ensimmäisten suomalaisten joukossa.

Oulu elokuvateatterit tarjoavat viihdettä kaikille

Oulun elokuvateatterit pitävät huolen siitä, että elokuvia riittää eri ikäisille ja erilaisista elokuvagenreistä pitäville. Silti voi käydä niin, että tarjonnassa ei ole juuri sillä hetkellä itseä kiinnostaa elokuvaa. Vuokraa elokuva -palvelu voi olla tällöin loistava ratkaisu. Oma koti ei vastaa elokuvateatteria, mutta myös sinne saa luotua erittäin viihtyisät puitteet elokuvailtaa varten.

Kutsu vaikkapa ystävät elokuvailtaan, osta pöytä täyteen herkkuja, pimennä huone ja pitäkää yhdessä elokuvamaratoni. Netissä esimerkiksi on runsaasti palveluita, joista voi vuokrata yhden elokuvan kerrallaan – myös tuoreimpia uutuuksia. Kuukausimaksulla toimivat suoratoistopalvelut ovat toinen hyvä vaihtoehto.

Oulu elokuvateatterit kannattaa pitää mielessä, vaikka näytöksistä ei tällä hetkellä itseä kiinnostavaa elokuvaa löytyisikään. Elokuvateatterit ovat kokemus, joka jokaisen elokuvan ystävän tulisi kokea – ja mitä useammin niin sen parempi. Elokuvateatterit tarjoavat hyvin viihdyttävän ja rentouttavan hetken kiireisen tai harmaan arjen keskelle. Tutustu siis niiden elokuvien tarjontaan, jos et ole sitä vielä tehnyt!